Usein kysyttyä

Keräsimme vastauksia yleisimpiin Lounea Oivaa koskeviin kysymyksiin. Voit olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Miten hankin Lounea Oiva -järjestelmän?

Voit ostaa nettisivujemme kautta Lounea Oiva -palvelun sekä valmiita laitepaketteja ja lisälaitteita. Nettisivuillamme ei kuitenkaan toistaiseksi ole saatavilla kaikki Lounea Oivaan sopivat laitteet. Jos haluat räätälöidyn järjestelmän tai laitteita, jotka eivät ole saatavilla sivuillamme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai piipahda palvelupisteessämme*. Löydät Lounea Oiva -yhteensopivia laitteita myös Jimm’s PC Storesta.

*Salo, Forssa, Somero, Loimaa, Sastamala, Lohja, Lieto

Mitä tarvitsen Lounea Oiva -palvelun käyttöön?

Älykotipalvelu vaatii jatkuvan sähkön (kiinteistön sähköt 230V) sekä jatkuvan internetyhteyden (ei mokkula, mobiilireititin kelpaa). Palvelu vaatii mobiilisovelluksen asennettavaksi, mielellään kaikkien perheenjäsenten älypuhelimiin.

Tuetut Älypuhelinkäyttöjärjestelmät ovat Android ja iOS. Android-puhelinten halvimmmissa malleissa muistin puute saattaa koitua ongelmaksi.

Voiko Lounea Oivan hankkia vanhaan omakotitaloon?

Lounea Oiva sopii varsinkin vanhoihin taloihin, jossa ei perinteisesti ole välttämättä mitään kodin automaatiota. Älykotilaitteet ovat joko paristo- tai verkkovirtakäyttöisiä, joten vaatimuksena on tarvittaessa verkkovirta. Lisäksi tarvitset jatkuvan Internetyhteyden. Riippuen talon lämmitysmuodosta, varsinkin vanhemmissa taloissa on mahdollista saavuttaa jopa yli 25% energiansäästö Älykotijärjestelmän ohjatessa lämmitystä.

Mistä tiedän mitä laitteita valita palveluun?

Aloita miettimällä mitä haluat älykotipalvelusi tekevän. Voit ostaa valmiin laitepaketin tai räätälöidä oman tarpeesi mukaisen. Videovalvonta, hälytysjärjestelmä, älykäs valaistus, lämpötilan hallinta, sähkölaitteiden ohjaus, Lounea Oiva on juuri tarpeesi mukainen. Sähkölaitteiden ohjaaminen onnistuu hankkimalla älypistokkeita, valaistuksen automatisointi puolestaan vaatii Philips Hue silta -laitteen ja lamppuja. Murtohälytin vaatii kaverikseen sireenin, hälytinpainikkeen sekä ovianturit ulko-oviin ja muutaman liiketunnistimen esim. olohuoneeseen ja eteiseen. Murtohälyttimeen kannattaa myös kytkeä vähintään yksi kamera, jolloin vorot tallentuvat muistiin.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme, kertoo mielellään, miten sinun kodistasi tehdään älykkäämpi. Tutustu valmiisiin laitepaketteihin.

Mitä laitteita voin liittää Lounea Oivaan?

Lounea Oivaan yhteensopivien laitteiden valikoima kasvaa jatkuvasti. Osan järjestelmään kuuluvista laitteista voit hankkia yhteensopivuuden takia vain Louneasta ja osan laitteista voit ostaa useista kaupoista ja verkkokaupoista ympäri Suomen. Laitelista päivittyy jatkuvasti.

Vain Lounean kautta saatavat laitteet:

 • Älykotipääte (tulee Lounea Älykoti -peruspalvelun mukana)
 • Kamera (tuotetunnus: FC1405PC)
 • Hälytinpainike

Yhteensopivat laitteet:

 • Palovaroitin (Fibaro, tuotetunnus: FGSD-002)
 • Ovi-/ikkuna-anturi (Aeon Labs, tuotetunnus: DSB29/ZW120-C)
 • Monianturi (Fibaro, tuotetunnus: FGMS001)
 • Sireeni (Aeon Labs, tuotetunnus: ZW080)
 • Älypistoke (Fibaro, tuotetunnus: FGWPF-102/ZW5 )
 • Kaksoiskytkin (NodOn, tuotetunnus: CWS-3-1-01)
 • Älytermostaatti (Danfoss, tuotetunnus: Living​ ​Connect​ ​Z)
 • Philips Hue -tuotteet
 • Sähkölukko (ID Lock, tuotetunnus: 101)
 • Vuotovahti (Vision, tuotetunnus: ZF5201-5)
 • RGB Valo (Zipato, tuotetunnus: RGBWE27ZW)
 • Ikea älyvalot
 • Dimmer-pistoke (Aeon Labs, tuotetunnus: ZW099)
 • Langaton valokytkin (Nodon)
 • Dimmer 250W (Fibaro, tuotetunnus: FGD-212)
 • On/Off -kytkin (Fibaro, tuotetunnus: FGS-212 ja FGS-222 )
 • Schneiderin seinään upotetut kosketusvalokytkimet (tuotetunnukset: WDE002901, WDE002903, WDE002911, WDE002913, MTN507900 ja MTN507501)

 

Voinko laajentaa palvelua myöhemmin?

Älykotijärjestelmän laajentaminen on helppoa myös jälkikäteen. Voit hankkia laajenevasta valikoimastamme juuri sinun käyttöösi soveltuvat laitteet ja liittää ne järjestelmään helposti itse. Palvelussa ei ole rajoitteita laitteiden määrän suhteen ja lähes kaikki laitteet on liitettävissä järjestelmään peruspalvelun kuukausimaksulla. Laaja videotallennusominaisuus maksaa erikseen.

Mitä Lounea Oiva maksaa?

Lounea Oiva -palvelu maksaa 9,90€/kk. Hinta sisältää palvelun ja sen ominaisuudet, tuen sekä mobiilisovelluksen, jonka avulla voit käyttää palveluasi. Lisäksi tarvitset valitsemasi laitteet. Voit valita mitä palvelun ominaisuuksia haluat hyödyntää ja ostaa joko valmiin laitepaketin tai räätälöidyn laitepaketin. Jos haluat räätälöidyn laitepaketin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten Lounea Oiva asennetaan?

Palvelu voidaan asentaa lähes minkälaiseen kotiin tahansa. Laitteet on pääasiassa pinta-asennettavia ja helppokäyttöinen puhelinsovellus opastaa laitteiden lisäämisessä. Käyttöönoton voi suorittaa kuka tahansa. Toimitamme laitepakettisi mukana myös ohjekirjasen, joka opastaa perustoiminnallisuuksien käyttöönotossa.

Riippuen olemassa olevista kodin lämmitys- ja valaistusjärjestelmistä, osa laitteista saattaa vaatia ammattilaisen asennuksen, joten käänny tarvittaessa Lounean asiakaspalvelun puoleen ja kysy lisää. Tarjoamme myös asennuspalvelua toimialueellamme* hintaan 89€.

*Salo, Lohja, Forssa, Somero, Loimaa, Lieto, Kaarina, Sastamala

Mitkä älypuhelinten käyttöjärjestelmät tukevat Lounea Oivaa?

Lounea Oiva vaatii toimiakseen sovelluksen älypuhelimeen. Tuetut älypuhelinkäyttöjärjestelmät ovat Android ja iOS, mukaan lukien Apple Watch. Android-puhelinten edullisimmissa malleissa muistin puute saattaa myös koitua ongelmaksi käytössä.

Miten Lounea Oiva oppii rutiinini?

Lounea Oiva hyödyntää tietoturvallisesti tekoälyä käyttäjien matkapuhelimien GPS:ien ja kotona olevien laitteiden tuottamien tietojen analysointiin oppiakseen automaattisesti kotitalouden rutiinit ja tottumukset (esimerkiksi milloin käyttäjät heräävät, menevät töihin, tulevat kotiin jne.) ja miten ne muuttuvat ajan myötä.

Tämän jälkeen se yhdistää näitä tietoja muista tietolähteistä kuten säätiedoista, sisälämpötilasta, valaistuksesta ja energiankulutuksesta saatuihin tietoihin ja ohjaa kotia automaattisesti ilman käyttäjän toimia.

Voinko asentaa Lounea Oivan itse?

Lounea Oiva on suunniteltu alusta alkaen niin, ettei sen asennus vaadi ammattilaista. Puhelinsovelluksessa on yksityiskohtaiset asennusohjeet, joiden avulla asennus käy mutkattomasti. Jotkut laitteet, kuten integroidut suurjännitelaitteet, on asennutettava ammattitaitoisen sähköasentajan toimesta. Toimitamme tilauksesi mukana myös ohjekirjan, jossa on käyty läpi palvelun asennus sekä perustoiminnallisuudet. Voit olla aina myös yhteydessä asiakaspalveluumme tai tilata palveluusi asennuksen meiltä.

Voinko kirjautua puhelinsovelluksella useisiin puhelimiin/tablettitietokoneisiin?

Ei, turvallisuussyistä voit olla kirjautuneena vain yhteen laitteeseen kerrallaan. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, aiemmin kytketty laite kirjataan ulos.

Voinko käyttää Lounea Oivaa iPadissa/tablettitietokoneessa?

Kyllä, mutta se ei ole suositeltavaa, sillä puhelinsovellus on optimoitu käytettäväksi matkapuhelimissa.

Kuinka paljon Lounea Oiva -puhelinsovellus käyttää akkuvirtaa?

Lounea Oiva -puhelinsovellus käyttää satelliittipaikannusta apuna kodin turvallisuuden, valojen ja laitteiden automaattisessa ohjauksessa. Sovelluksen on suoritettava muutamia taustatoimintoja, jotka kuluttavat akkua.

Sovellus ja moderni mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä optimoidaan kuitenkin yleensä kuluttamaan mahdollisimman vähän virtaa paikannusta käytettäessä, ja Lounea Oiva -puhelinsovelluksen ei juurikaan pitäisi vaikuttaa akun yleiseen kestoon.

TILAA UUTISKIRJE

Pysy kuulolla älykotiratkaisuistamme ja tilaa ajankohtaiset uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi. Lähetämme kirjeitä keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa.

OTA YHTEYTTÄ

Haluaisitko lisätietoja, heräsikö kysymyksiä?