Tekninen tuki

Tästä osiosta löydät kätevästi vastauksen teknisiin kysymyksiin. Olemme keränneet myös ohjeita Lounea Oivan käytön tueksi. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa yhteyttä myös asiakaspalveluumme.

Laitteet

Mitä tapahtuu, jos Lounea Oiva -päätteen Internet-yhteys katkeaa?

Lounea Oiva -pääte edellyttää toimiakseen Internet-yhteyttä. Jos päätteen Internet-yhteys katkeaa, se jatkaa lämmityksen ja kodin turvallisuuden ohjaamista automaattisesti, ja paristokäyttöisten kytkimien paikallinen ohjaus toimii edelleen, mutta videon suoratoisto ja tallennus, kaukosäätö sovelluksen kautta ja ilmoitukset eivät toimi. Kun Internet-yhteys on jälleen käytössä, Lounea Oiva -pääte ja siihen liittyvät tuotteet muodostavat yhteyden uudelleen automaattisesti.

Mitä tapahtuu sähkökatkoksen yhteydessä?

Lounea Oiva -pääte edellyttää toimiakseen sähkövirtaa ja Internet-yhteyttä. Jos yhdyskäytävän Internet-yhteys katkeaa, se jatkaa lämmityksen ja kodin turvallisuuden ohjaamista automaattisesti, ja paristokäyttöisten kytkimien paikallinen ohjaus toimii edelleen, mutta videon suoratoisto ja tallennus, kaukosäätö sovelluksen kautta ja ilmoitukset eivät toimi. Kun Internet-yhteys on jälleen käytössä, Lounea Oiva -pääte ja siihen liittyvät tuotteet muodostavat yhteyden uudelleen automaattisesti.

Pitääkö puhelinsovellusta käyttää valojen manuaaliseen ohjaamiseen aina?

Ei, osana Lounea Oiva -järjestelmää seiniin voidaan asentaa pinta- tai uppoasennettuja valokatkaisijoita, joiden avulla voit ohjata valoja aivan kuten tähänkin asti. Lisäksi Lounea Oiva tukee Today Extensions -laajennuksia, Apple Watch for iOS:ää ja Widgets for Android -laajennuksia.

Miten poistan laitteen?

Yleensä laitetta ei tarvitse poistaa. Jos haluat siirtää laitteen toiseen huoneeseen, sinun tarvitsee vain antaa sille uusi nimi. Jos sinulla on ongelmia laitteen kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Miten nimeän laitteen uudelleen?

Voit nimetä laitteen uudelleen valitsemalla valikosta Laitteet ja valitsemalla luettelosta laitteen, jonka haluat nimetä uudelleen. Laitteen nimi on muokattavissa valitsemalla sen nimi.

Miten muutan laitteen toimintoja?

Voit muuttaa laitteen toimintoja valitsemalla valikosta Laitteet ja valitsemalla sitten luettelosta laitteen, jota haluat muuttaa. Toimintoja voidaan tämän jälkeen muuttaa toiminnon valitsimella.

Miksi anturi näyttää väärää lämpötilaa?

Anturi voidaan joutua kalibroimaan, jotta se näyttää oikeaa lämpötilaa esimerkiksi, jos se sijoitetaan huoneen nurkkaan, jossa on huoneen keskimääräistä lämpötilaa korkeampi keskimääräinen lämpötila.

Voit tehdä tämän valitsemalla valikosta Laitteet ja valitsemalla tämän jälkeen luettelosta anturin, jonka haluat kalibroida. Valitse valikosta Kalibroi ja aseta oikea lämpötila. Uusi oikea lämpötilan perustaso lähetetään anturiin, kun se herää seuraavan kerran. Tämä kestää enintään 30 minuuttia.

Danfoss-termostaattiventtiili mittaa lämpötilaa. Miksi tarvitsen erillisen anturin?

Tällä hetkellä Danfoss-termostaattiventtiilit eivät salli pääsyä integroidun lämpötila-anturin venttiilin tietoihin, joten Lounea Oivan on käytettävä ulkoisia lämpötila-antureita.

Miten sammutan älypistokkeen LED-valon?

Tällä hetkellä valoa ei voi konfiguroida.

Android

Mitä asetuksia Lounea Oiva -puhelinsovelluksessa tulisi käyttää Android-ympäristössä?

Jotta Android-sovelluksemme voi käyttää kaikkia Lounea Oiva -palvelun ominaisuuksia, sillä pitää olla normaali pääsy Android-järjestelmän sijainti- ja WiFi-päivityksiin.

Kolme perusedellytystä ovat:

 • Paikannuspalveluiden on oltava käytössä ja asetuksena on oltava “Suuri tarkkuus”.
 • WiFin on oltava käytössä
 • Kaikissa kolmannen osapuolen optimointisovelluksissa Lounea Oivan optimointien on oltava pois kytkettyinä (esim. Samsung älykäs hallinta)

 

Samsung: Lounea Oiva -puhelinsovelluksen akun optimoinnin poisto käytöstä

Kaikissa uusissa Samsung-älypuhelimissa on Älykäs hallinta -niminen sovellus. Älykäs hallinta asettaa optimoinnin käyttöön useissa sovelluksissa. Tämä rajoittaa niiden pääsyä järjestelmään, mm. paikannuspalveluihin.

Keskeinen osa Lounea Oiva -alustaa on käyttäjän kotona olon tunnistus. Sen avulla voimme säätää automaattisesti turvallisuuteen, lämmitykseen ja kotiautomaatioon liittyviä laitteita. Jotta Samsung-puhelimessa saavutetaan paras mahdollinen suorituskyky, Lounea Oivan optimointien on oltava pois kytkettyinä asettamalla sovelluksessamme “Pois kytkettynä” -asetus käyttöön seuraavalla tavalla:

 

 1. Avaa matkapuhelimesi Älykäs hallinta -sovellus
 2. Siirry Akku-kohtaan
 3. Paina Sovelluksen optimointi -kohdan Tiedot-painiketta ja valitse luettelosta Lounea Älykoti -sovellus
 4. Muuta sovelluksen optimoinnin asetukseksi Pois kytkettynä
Lounea Oiva -widgettien lisääminen Android-alustalle

Miten Android-widgettejä asennetaan:

 1. Kosketa ja pidä aloitusnäytössä
 2. Napsauta Widgetit-painiketta
 3. Etsi “Lounea Älykoti” -kohta
 4. Napsauta ja pidä widgetiä, jonka haluat asentaa
 5. Vedä widget aloitusnäyttöön ja päästä irti
 6. Määritä, mitkä laitteet haluat näyttää widgetillä (valinnainen) ja paina sitten plus
Miten poistan Lounea Oivan -puhelinsovelluksen akun optimoinnin käytöstä Android 6:ssa (Marshmallow)

Akun optimointiasetukset voivat haitata Lounea Oivan paikkatietojen hakua puhelimesta ja siten hankaloittaa Lounea Oivan toimintaa.

Android Marshmallow’ssa akun optimointi kuuluu matkapuhelimen asetuksiin. Voit poistaa akun optimoinnin käytöstä Lounea Oiva -puhelinsovellusta varten toimimalla seuraavasti:

 1. Avaa matkapuhelimessa Asetukset
 2. Valitse Akku-kohta
 3. Valitse näytön oikean yläkulman valikosta Akun optimointi
 4. Valitse Lounea Älykoti ja valitse Älä optimoi
Huawei: Miten akun optimointi poistetaan käytöstä Lounea Oiva -puhelinsovellusta varten

Oletusarvoiset virransäästöasetukset voivat häiritä Huawei-puhelimen kommunikointia Lounea Oivan kanssa, mikä voi haitata sijaintiin perustuvia palveluja.

Huawei-puhelimissa, joissa on Android 5 (Lollipop) tai Android 6 (Marshmallow), järjestelmän virransäästö koskee oletusarvoisesti myös sovelluksia. Estä Lounea Oiva -puhelinsovelluksen virransäästö toimimalla seuraavasti:

 1. Avaa puhelimen Puhelimen hallinta -sovellus
 2. Valitse Akun säästö (Android 5) tai Akun hallinta (Android 6)
 3. Valitse Suojatut sovellukset
 4. Valitse Lounea Älykoti  ja ota sen suojaus käyttöön
Huawei: Sovelluksen näkymä kadottaa alaosan painikkeet

Ajoittain jotkin Huawei-puhelimet kadottavat puhelinsovelluksesta näkymän alaosan painikkeet (Koti, kytkimet, lämpötila, energiaprofiili). Tällöin puhelinsovellus pitää sulkea sovelluslistauksesta ja avata uudelleen. Kun sovellus avataan uudelleen, painikkeet näkyvät uudelleen.

iOS

Miten Lounea Oiva lisätään iOS:n Tänään-näkymään

iOS:n Lounea Oivan Tänään-laajennus mahdollistaa helpon pääsyn esiasetuksiin ja valo-ohjaukseen. Lisää se puhelimeesi noudattamalla seuraavia ohjeita:

ios-tanaan-nakyma_lounea-alykoti

Mitä asetuksia Lounea Oiva -sovelluksessa tulisi käyttää iOS-ympäristössä?

Jos haluat käyttää kaikkia Lounea Oiva -alustan ominaisuuksia, iOS-sovelluksemme tarvitsee normaalin pääsyn käyttöjärjestelmän paikannuspalveluihin ja taustapäivityksiin.

 • Kohdassa Paikannuspalvelut > Lounea Älykoti sovelluksen asetukseksi on valittava Aina
 • KohdassaYleistä > Taustapäivitykset Lounea Älykodin asetukseksi on valittava Päällä]
 • Sovelluksen on voitava toimia taustalla

Tietosuoja ja turvallisuus

Miten Lounea Oiva käyttää puhelimen sijaintitietoja?

Lounea Oiva kerää paikkatietoja puhelimestasi ja niiden avulla järjestelmä määrittää, oletko kotona vai poissa kotoa. Käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi Lounea Oiva tallentaa leveys- ja pituusasteiden sijaan tiedon etäisyydestä kotiin.

En saa koodia sisältävää tekstiviestiä kirjautumisen yhteydessä

Joskus matkapuhelinoperaattorit estävät tilapäisesti automaattisesti lähetettävät tekstiviestit, jolloin tekstiviestin saamisessa on viive.

Kokeile valita kirjautumisnäytöstä “Soita koodi minulle”. Nyt Lounea Oiva soittaa automaattisen äänipuhelun, jossa se antaa koodin.

Itsenäinen hälytys

Miten itsenäinen hälytys toimii?

Lounea Oivan tekoälyä käyttävä hälytysratkaisu voidaan määrittää asettamaan suojaus automaattisesti käyttöön tai pois käytöstä sen mukaan, milloin käyttäjät tulevat kotiin ja lähtevät kotoa.  Lounea Oiva tunnistaa käyttäjän sijainnin. Tämä perustuu käyttäjän matkapuhelimen paikannuspalveluun. Käyttäjän kotiin perustetaan geofence. Jos anturi laukeaa, kun hälytys on päällä, käyttäjät saavat tästä tiedon push-ilmoitusten, tekstiviestien ja automaattisten puheluiden kautta.

Mitä tapahtuu, jos joku murtautuu sisään, kun hälytys on päällä?

Kun murtautumistapahtuma on rekisteröity, Lounea Oiva lähettää välittömästi push-ilmoituksen ja ilmoittaa tapahtumasta kaikille käyttäjille, joilla on aikuisen tai pääkäyttäjän rooli.

Lyhyen ajan kuluttua se lähettää käyttäjille toisen push-ilmoituksen. Sireeni hälyttää niillä käyttäjillä, joille on asennettu sireenit.

Jos käyttäjä ei kuittaa tätä viestiä avaamalla sovelluksen, järjestelmä lähettää tekstiviestin, ja 60 sekuntia myöhemmin se soittaa automaattisen puhelun.

Kun käyttäjä avaa sovelluksen, hän ei enää saa ilmoituksia, mutta järjestelmä lähettää niitä edelleen muille käyttäjille, kunnes hälytys on kytketty pois.

Kodin automaatio

Mitä toiminnot ovat?

Toiminnoilla käyttäjät voivat älykkäästi ohjata valoja ja laitteita.

Miten "päällä/pois" -toiminto toimii?

“Päällä/pois”-toiminnon avulla käyttäjät voivat ohjata laitteita sovelluksen Hallitse-välilehden, puhelinten aloitusnäytön widgettien, esiasetusten ja paristokäyttöisten kytkimien kautta. Tätä toimintoa ei ole automatisoitu.

Miten "älykäs valo" -toiminto toimii?

Kun pistorasiasta, valokytkimestä tai lampusta tehdään “älykäs valo”, Lounea Oiva pystyy ohjaamaan sitä automaattisesti. Lounea Oiva käyttää tietoa sisävalaistuksen voimakkuudesta, liikkeestä, valon voimakkuudesta ulkona, auringon kulmasta, kellonajasta ja käyttäjän normaaleista rutiineista apuna valaistuksen automaattisessa valvonnassa.

“Älykäs valo” -toimintoa voidaan ohjata myös sovelluksesta, iOS:n ja Androidin widgeteistä sekä Apple Watch -sovelluksesta. Kun laitteesta on tehty älykäs valo, käyttäjä voi ohjata sitä myös “Kaikki valot” -painikkeesta. Kun käyttäjä ohjaa “älykäs valo” -toimintoa manuaalisesti, sen toiminta keskeytyy 4 tunnin ajaksi.

Huomautus: Tämä toiminto edellyttää vähintään yhden monianturin asentamista.

Miten "turvapistoke" -toiminto toimii?

“Turvapistoke” -toiminto huolehtii siitä, että laitteet, esimerkiksi kahvinkeittimet, eivät jää liian kauaksi aikaa päälle. Toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jos mikään järjestelmään rekisteröidyistä puhelimista ei ole kotona, tai 60 minuutin kuluttua.

Laitetta voidaan myös ohjata puhelinsovelluksella, jolloin käyttäjälle avautuu kuitattava ponnahdusikkuna sen varmistamiseksi, ettei laitetta kytketä vahingossa päälle.

Miten "ajastus"-toiminto toimii?

“Ajastus” -toiminnon avulla käyttäjät voivat luoda omia aikataulujaan siihen, milloin laite kytketään päälle ja pois päältä. Laitteita voidaan myös ohjata sovelluksella, puhelimen widgeteillä ja paristokäyttöisillä kytkimillä.

Miten "kotona"-toiminto toimii?

“Kotona”-toiminto käynnistyy automaattisesti, kun yksi tai useampi järjestelmään rekisteröidyistä puhelimista on kotona. Laitetta, johon on määritelty tämä toiminto, ei ole mahdollista ohjata manuaalisesti sovelluksen kautta.

Miten "valoriippuvainen" -toiminto toimii?

“Valoriippuvainen”-toiminto kytkeytyy päälle ja pois päältä kodin sijaintipaikan auringonlaskun ja auringonnousun mukaan. Laitetta voidaan ohjata myös sovelluksella, puhelimen widgeteillä ja paristokäyttöisillä kytkimillä.

Miten "älylämmitin" -toiminto toimii?

Lounea Oiva ohjaa “älylämmitin” -toiminnon avulla automaattisesti tasolämmittimiä ja muita pistorasiaan liitettäviä lämmittimiä. Lounea Oiva pyrkii pitämään kodin tavoitelämpötilassa, jonka käyttäjä on asettanut Termostaatti-välilehdellä , kun joku on kotona ja hereillä. Muina aikoina järjestelmä pyrkii säästämään energiaa.

Huomautus: Tämä toiminto edellyttää vähintään yhden monianturin asentamista.

Kodin valvonta

Miten määritän kameran tallennuksen?

Tallennus on käytössä kamerakohtaisesti. Valitse sivuvalikosta Laitteet. Valitse tämän jälkeen kamera, jossa haluat ottaa tallennuksen käyttöön, ja valitse Tallennus. Vaihtoehtoja on kolme:

 • “Tallenna, kun poissa” tallentaa vain, kun yhtäkään käyttäjää ei ole rekisteröity kotona olevaksi
 • “Tallenna, kun kotona” tallentaa vain, jos käyttäjä on rekisteröity kotona olevaksi
 • “Heikko laatu” rajoittaa tallennuslaatua sellaisia yhteyksiä varten, joiden lähetyksen kaistanleveys on pieni
En voi käynnistää suoratoistoa toimistossa ollessani

Joissakin toimistotiloissa WiFi-verkon kaistanleveyttä on tiukasti rajoitettu tai käytössä on suojausasetuksia, jotka estävät suoratoiston. Kokeile katkaista WiFi-yhteys ja käyttää suoratoistoon 3G:tä/4G:tä. Testaa, ratkaiseeko tämä ongelman.

Kuinka paljon kaistanleveyttä videon suoratoisto tai tallennus käyttää?

Suuritarkkuuksinen videotallenne käyttää kaistaa noin 1 Mt minuutissa.

Mistä löydän videotallenteeni?

Löydät tallennetut videot napsauttamalla kameran tilannekuvaa “Juuri nyt” -välilehdellä ja valitsemalla oikeassa yläkulmassa olevan videotallenne-kuvakkeen.

Videotallenteeni eivät ole näkyvissä

Tallenteet lisätään luetteloon, kun toiminnassa on tauko, joten tallenteen tuleminen saataville voi kestää jonkin aikaa.

Jos tallenne ei kymmenen minuutin kuluttua ole edelleenkään saatavilla, tarkista, että suoratoisto toimii ja että tallennus on päällä.

Miten aktivoin kameran yksityisyystoiminnon?

Valitse sivuvalikosta Asetukset > Yksityisyys ja ota käyttöön asetus “Poista kamerat käytöstä, kun kotona”. Tämä poistaa käytöstä kameran suoratoiston ja tallennuksen, kun käyttäjä on rekisteröity kotona olevaksi, vaikka “Tallenna, kun kotona” on otettu käyttöön tietyssä kamerassa.

Kameran tilana näkyy luettelossa "Yhteys katkaistu"
 1. Tarkista, että kameraan on kytketty virta. Kokeile irrottaa virtalähde ja liittää se uudelleen.
 2. Kokeile uudelleenkäynnistää Lounea Oiva -pääte irrottamalla virtalähde ja liittämällä se uudelleen.

 

 

Oppiva termostaatti

Miten oppiva termostaatti toimii?

Lounea Oivan termostaattiratkaisu käyttää tekoälyä lämmityksen ohjaamiseen, ja se alentaa automaattisesti lämpötilaa, kun koti on tyhjä tai käyttäjät nukkuvat, mutta optimoi silti käyttömukavuuden.

Käyttäjän tarvitsee yksinkertaisesti vain valita haluamansa lämpötila, kun joku on kotona, ja Lounea Oiva -alusta huolehtii älykkäästi muusta ja säästää lämmityskustannuksia jopa 25 %.

Mikä on säästötila?

Säästötilassa Lounea Oivan oppiva termostaatti laskee lämpötilaa dynaamisesti säästääkseen energiaa. Tämä tapahtuu automaattisesti, kun koti on tyhjä tai kaikki asukkaat nukkuvat, ja se peruuntuu ennen kuin käyttäjät tulevat kotiin tai heräävät aamulla.

Astemäärä, jolla Lounea Oiva alentaa kodin lämpötilaa riippuu siitä, kuinka kauan järjestelmä arvioi tarvittavan kodin lämmittämiseen takaisin tavoitelämpötilaan.

Käyttäjät voivat myös ohittaa automaation napsauttamalla termostaatin välilehden “Säästötila” -painiketta. Siinä on kolme vaihtoehtoa:

 1. “Kunnes palaamme”: Lounea Oiva pysyy säästötilassa, kunnes joku käyttäjistä tulee kotiin
 2. “Aamuun asti”: Lounea Oiva pysyy säästötilassa, kunnes järjestelmä alkaa normaalisti lämmittää aamua varten
 3. “Kunnes…”: Lounea Oiva pysyy säästötilassa, kunnes järjestelmän on aloitettava lämmitys tavoitelämpötilan saavuttamiseksi asetettuna päivänä ja kellonaikana.

Säästötilassa “Säästötila” -painike korvautuu “Poistu”-painikkeella, jonka avulla käyttäjät voivat manuaalisesti poistua säästötilasta ja käynnistää kodin lämmityksen.

Tukeeko oppiva termostaatti useita lämmitysalueita?

Lounea Oivan oppiva termostaatti mahdollistaa kodin jakamisen lämmitysalueisiin. Lämmitysalueet ovat lämmityssäädinryhmiä (kuten termostaattiset patteriventtiilit), joita ohjataan yhdessä sovelluksen termostaatti-välilehden kautta ja jotka käyttävät yhdestä tai useammasta lämmitysalueella olevasta lämpötila-anturista saatavia tietoja.

Oletusarvoisesti Lounea Oiva ryhmittelee kaikki lämmönlähteet yhdeksi lämmitysalueeksi, mutta valitsemalla valikosta  Asetukset > Lämmitysalueet voit jakaa kodin useisiin vyöhykkeisiin. Napsauta “Lisää lämmitysalue” -kohtaa ja valitse huoneet, jotka haluat sisällyttää lämmitysalueeseen. Uudessa lämmitysalueessa on oltava vähintään yksi anturi ja yksi lämmönlähde.

Koska Lounea Oiva tarvitsee lämmityksen ohjaamiseen lähteen, josta se saa lämpötilatietoja, se ei tällä hetkellä pysty ohjaamaan yksittäistä lämmönlähdettä suoraan ilman integroitua anturia.

Mitä lämmönlähteitä Lounea Oivalla voidaan ohjata?

Lounea Oivalla on tällä hetkellä laitetuki seinälle asennettuja tasolämmittimiä ja lämpöpattereita varten.

Teknologia

Mikä Z-Wave on?

Z-Wave on langaton protokolla koteihin suunniteltujen laitteiden hallintaan ja seurantaan. Z-Wave on samankaltainen kuin tutummat langattomat ratkaisut, kuten WiFi tai Bluetooth, mutta se on suunniteltu käyttämään hyvin vähän energiaa, minkä ansiosta Z-Wave-laitteet voivat toimia paristovirralla 1–3 vuotta.

Z-Wave-laitteissa käytetään viestintään ns. “solmuverkko” -ratkaisua. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut Z-Wave-laitteet voivat vahvistaa radiosignaalia ja näin välittää sitä eteenpäin. Esimerkiksi kodin alueen ulkorajalla oleva autotallin oven avaaja voi muodostaa yhteyden Älykotipäätteeseen antamalla älypistokkeen siirtää signaalia eteenpäin.

Z-Wave toimii gigahertsin alapuolisella aaltoalueella (maantieteellisestä alueesta riippuen 868,4 – 956 MHz) eikä aiheuta häiriöitä 2,4 GHz:n alueella toimiviin Wi-Fi-laitteisiin ja muihin langattomiin laitteisiin.

Miten solmuverkot toimivat?

“Solmuverkko” on yksi tapa luoda radioyhteys. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut laitteet voivat vahvistaa radiosignaalia välittämällä sitä eteenpäin. Esimerkiksi kodin alueen ulkorajalla oleva autotallin oven avaaja voi muodostaa yhteyden Lounea Oiva -päätteeseen antamalla älypistokkeen siirtää signaalia eteenpäin.

Laitteiden tekniset tiedot

Monianturi (Fibaro-liiketunnistin FGMS-001)

anturiliiketunnistin Lounea Oivan tukeman monianturin toimittaja on Fibaro. Se havaitsee liikkeen passiivisella infrapuna-anturilla, mittaa ympäristön lämpötilaa sekä valonvoimakkuutta.

Monianturin asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -puhelinsovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa ja valitsemalla Monianturi.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea anturi Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Avaa monianturi vääntämällä sen taka- ja etuosaa. Kokoa se varmistaen, että kaksi pientä harmaata pistettä ovat kohdakkoin edessä ja takana.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Avaa anturi
 2. Pidä painiketta pohjassa (15–20 sekunnin ajan)
 3. Valo alkaa vaihtaa väriä. Vapauta painike, kun valo muuttuu keltaiseksi
 4. Hyväksy tehdasasetusten palautus painamalla painiketta kerran nopeasti
 5. Muutaman sekunnin kuluttua laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen vilkuttamalla punaista valoa
Älypistoke (Fibaro-pistotulppa FGWPF-102/ZW5)

alypistoke-fibaroLounea Oivan tukeman älypistokkeen toimittaja on Fibaro. Sen tekniset tiedot ovat:

 • Syöttöjännite: 110–230 V AC +/-10 %, 50/60 Hz
 • Nimellinen kuormitusvirta: 11 A, 110–230 V, 50/60 Hz – jatkuva kuorma, 13 A, 110–230 V, 50/60 Hz – hetkellinen kuorma
 • Virrankulutus: enintään 0,8 W
 • Lähtöteho (resistiivinen kuorma): 2,5 kW (jatkuva kuorma), 3,0 kW
  (hetkellinen kuorma)
 • Toimii toistimena, vahvistaa signaalia z-wave-verkossa. (Ei laajenna FLIRS-laitteita, kuten ovien lukkoja)

Anturi asennetaan valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa, valitsemalla Älypistoke ja noudattamalla ohjeita.

Kun kytket älypistokkeen, sen pitäisi muodostaa yhteys, mutta jos mitään ei tapahdu, painikkeen kolmoisnapsauttaminen käynnistää sen liittämisen.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea älykäs kytkin Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä painiketta pohjassa (15–20 sekunnin ajan)
 2. Valo alkaa vaihtaa väriä. Vapauta painike, kun valo muuttuu keltaiseksi
 3. Hyväksy tehdasasetusten palautus painamalla painiketta kerran nopeasti
 4. Muutaman sekunnin kuluttua laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen vilkuttamalla punaista valoa
Älypistoke (Aeon Labs Dimmer Switch ZW099)

alypistoke-aeotecLounea Oivan tukeman älypistokkeen  toimittaja on Aeon Labs. Sen tekniset tiedot ovat:

 • Syöttöjännite: 230 V AC, 50 Hz
 • Nimellinen kuormitusvirta: 13 A
 • Virrankulutus: enintään 0,5 W
 • Toimii toistimena, vahvistaa signaalia z-wave-verkossa.

Älykäs kytkin asennetaan valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa, valitsemalla Älypistoke ja noudattamalla ohjeita.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea älypistoke Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä painiketta pohjassa 20 sekunnin ajan
 2. LED-valo palaa jatkuvasti kahden sekunnin ajan ja vahvistaa sitten tehdasasetusten palautuksen vilkuttamalla valoa
Hälytinpainike (Aoetec-hälytinpainike v1.07)

halytinpainikeLounea Älykodin tukeman hälytinpainikkeen toimittaja on Aeotec. Se on paristokäyttöinen painike, jota käytetään asettamaan järjestelmä manuaalisesti päälle tai pois päältä.

Hälytinpainikkeen asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla  Asenna uusi… ja valitsemalla Hälytinpainike.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea hälytinpainike Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Älykotipääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Aseta mukana toimitettu tappi (tai paperiliitin, joka on taivutettu sopimaan molempiin reikiin) sekä “Learn-” että “+/-” -reikiin ja sen jälkeen pidä sitä pohjassa 10 sekunnin ajan.
 2. Jos toiminto onnistuu, hälytinpainikkeen edessä olevat vihreä ja punainen merkkivalo vilkkuvat vuorotellen ja sen jälkeen vihreä LED syttyy kahden sekunnin ajaksi.

Jos toiminto ei onnistu, punainen LED syttyy kahden sekunnin ajaksi. Jos näin käy, tee toiminto uudestaan.

Lounea Oiva HD IP -kamera

hd-ip-kameraHD IP-kamera on tuotettu Lounea Oivaa varten. Sen tekniset tiedot ovat:

 • 1 MP 720p HD
 • 115 asteen kuvakulma
 • Infrapuna-pimeänäkö

Kameran asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa, valitsemalla Kamera ja noudattamalla tämän jälkeen ohjeita.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea kamera Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä tehdasasetusten palautuspainiketta pohjassa 15 sekunnin ajan
 2. Laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen antamalla äänen
Ovi-/ikkuna-anturi (Aeon Labs, DSB29/ZW120-C)

ovianturiLounea Oivan tukeman ovianturin toimittaja on Aeon Labs. Se havaitsee ovien ja ikkunoiden avaamisen ja sulkemisen magneetin avulla.

Ovianturi asennetaan valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa ja valitsemalla Ovianturi.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea ovianturi Laitteet-luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Avaa ovianturi
 2. Pidä Z-Wave-painiketta pohjassa 20 sekunnin ajan
 3. Päästä painike ylös. Laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen vilkuttamalla valoa kolmen sekunnin ajan
Sireeni (Aeon Labs Gen5-sireeni ZW080)

sireeniLounea Oivan tukeman sireenin toimittaja on Aeon Labs. 105 dB:n paristovarmennettu sireeni toimii myös z-wave-verkon toistimena, laajentaen verkon kaikkiin laitteisiin, myös ovien lukkoihin.

Sireenin asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla  Asenna uusi… ja valitsemalla Sireeni.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea sireeni Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä painiketta pohjassa 20 sekunnin ajan
 2. Laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen antamalla sireenillä kolmen sekunnin pituisen äänimerkin
Palovaroitin (Fibaro-savuanturi FGSD-002)

palovaroitinLounea Oivan tukeman palovaroittimen toimittaja on Fibaro. Se on optinen, standardin EN 14604: 2005 mukainen savuilmaisin.

Palovaroittimen asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… ja valitsemalla Palovaroitin.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea palovaroitin Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä painiketta pohjassa (15–20 sekunnin ajan)
 2. Valo alkaa vaihtaa väriä. Vapauta painike, kun valo muuttuu keltaiseksi
 3. Hyväksy tehdasasetusten palautus painamalla painiketta kerran nopeasti
 4. Muutaman sekunnin kuluttua laite vahvistaa tehdasasetusten palautuksen vilkuttamalla punaista valoa
Vuotovahti (Vision-vuotovahti ZF5201-5)

vuotovahtiLounea Oivan tukeman vuotovahdin toimittaja on Vision. Se on binäärinen anturi, mikä tarkoittaa, että se joko havaitsee tai ei havaitse vettä.

Se on paristokäyttöinen laite, joka toimii CR123A-paristolla. Pariston odotettu kestoikä on 1–2 vuotta.

Vuotohälyttimen asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… -kohtaa, valitsemalla Vuotovahti ja noudattamalla tämän jälkeen ohjeita.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea vuotovahti Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Laukaise vuotohälytin 10 kertaa 10 sekunnin aikana kastamalla se lasilliseen vettä
Lämpöpatterien ohjaus (Danfossin termostaattinen patteriventtiili, Living Connect Z)

lampopatterien-ohjausLounea Oivan tukeman säätöventtiilin toimittaja on Danfoss.

Lämmityspatterin säätöventtiilin asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla  Asenna uusi… ja valitsemalla Älytermostaatti.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea lämmityspatterin säätöventtiili Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai Lounea Oiva -pääte ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Irrota paristokotelon kansi ja irrota yksi paristo
 2. Pidä alhaalla keskellä olevaa painiketta pohjassa 5 sekunnin ajan samalla, kun asetat pariston takaisin paikalleen
 3. Laitteen tehdasasetukset on nyt palautettu
Lamppu (Zipato RGBW E27 -kanta, RGBWE27ZW)

lamppuLounea Oivan tukeman lampun toimittaja on Zipato. Siinä on erilliset lämpimän valkoiset, kylmän valkoiset ja värilliset LEDit, se sopii normaaliin E27-kantaan ja sen valoteho vastaa 60 W hehkulamppua, teho n. 6 W. Valmiustilan virrankulutus on 0,45 W.

Lampun asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet , napsauttamalla  Asenna uusi… ja valitsemalla Lamppu.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea lamppu Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Itse lampussa ei ole itsenäistä tehdasasetuksien palautusprosessia ja sen tehdasasetukset voidaan palauttaa vain  Poista-toiminnolla.

Kaksipainikkeinen seinäkytkin (NodOn Wall Switch CWS-3-1-0x)

kaksipainikkeinen-seinakytkinLounea Oivan tukeman kaksipainikkeisen seinäkytkimen toimittaja on NodOn. Se mahdollistaa kahden laitteen tai laiteryhmän päälle/pois-kytkennän ohjauksen tai enintään neljän erilaisen esiasetuksen ohjauksen.

Kaksipainikkeisen seinäkytkimen asennus tehdään valitsemalla Lounea Älykoti -sovelluksen valikosta Laitteet, napsauttamalla Asenna uusi… ja valitsemalla Kaksoiskyktkin.

Kun laite on asennettu, se voidaan poistaa valitsemalla oikea kaksoiskytkin Laitteet-kohdan luettelosta, valitsemalla Poista ja noudattamalla ohjeita.

Jos laite ei vastaa tai yhdyskäytävä ei enää ole saatavilla, laitteen tehdasasetukset voidaan palauttaa seuraavalla tavalla:

 1. Pidä kahta alimmaista painiketta pohjassa yhden sekunnin ajan
 2. Päästä painikkeet ylös. Laitteen tehdasasetukset on nyt palautettu
Sisäänrakennettu kytkin, himmennin tai painike (useita)

Lounea Oiva tukee tällä hetkellä seuraavia sisäänrakennettuja kytkimiä, himmentimiä tai painikkeita:

 • Fibaro FGD 211 -himmennin
 • Fibaro FGD 212 -himmennin
 • Fibaro FGS 212 -kytkinrele
 • Schneider Connect -himmennin
 • Schneider Connect -kytkinrele
 • Schneider Connect -paristopainike
 • Schneider Connect 2-kanavainen paristopainike
 • Schneider Connect -himmenninpainike
 • Schneider Connect kytkinpainike

Näiden laitteiden asennuksen ja irrotuksen saa suorittaa vain sähköasentaja.

Philips Hue -valaistus

Lounea Oiva tukee Philips Hue -valaistusta. Tarvitset Philips Hue -sillan käyttääksesi Philips Hue -järjestelmän älylamppuja.

TILAA UUTISKIRJE

Pysy kuulolla älykotiratkaisuistamme ja tilaa ajankohtaiset uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi. Lähetämme kirjeitä keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa.

OTA YHTEYTTÄ

Haluaisitko lisätietoja, heräsikö kysymyksiä?