Usein kysyttyä

Keräsimme vastauksia yleisimpiin Älykotia koskeviin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta mielessäsi oleviin kysymyksiin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten hankin Älykoti -järjestelmän?

Hankit älykotijärjestelmän Lounean *toimialueella helposti Lounean palvelupisteestä tai sopimalla Älykotiasiantuntijamme kanssa ilmaisen kotikäynnin. Muualla Suomessa voit tilata järjestelmän ottamalla meihin yhteyttä. Tulevaisuudessa voit tilata palvelun myös verkkokaupastamme.

*Salo, Forssa, Somero, Loimaa, Sastamala, Lohja, Lieto

Mitä tarvitsen älykotijärjestelmän käyttöön?

Älykotipalvelu vaatii jatkuvan sähkön (kiinteistön sähköt 230V) sekä jatkuvan internetyhteyden (ei mokkula, mobiilireititin kelpaa). Palvelu vaatii mobiilisovelluksen asennettavaksi, mielellään kaikkien perheenjäsenten älypuhelimiin.

Tuetut Älypuhelinkäyttöjärjestelmät ovat Android ja iOS (WIN phone ei ole tällä hetkellä tuettu). Android-puhelinten halvimmmissa malleissa muistin puute saattaa koitua ongelmaksi.

Voiko Älykoti-järjestelmän hankkia vanhaan omakotitaloon?

Älykoti sopii varsinkin vanhoihin taloihin, jossa ei perinteisesti ole välttämättä mitään kodin automaatiota. Älykotilaitteet ovat joko paristo- tai verkkovirtakäyttöisiä, joten vaatimuksena on tarvittaessa verkkovirta. Lisäksi tarvitset jatkuvan Internetyhteyden. Riippuen talon lämmitysmuodosta, varsinkin vanhemmissa taloissa on mahdollista saavuttaa jopa yli 25% energiansäästö Älykotijäejstelmän ohjatessa lämmitystä.

Mistä tiedän mitä laitteita valita Älykoti-järjestelmään?

Aloita miettimällä mitä haluat älykotisi tekevän. Sähkölaitteiden ohjaaminen onnistuu hankkimalla älypistokkeita, valaistuksen automatisointi puolestaan vaatii Philips Hue silta -laitteen ja lamppuja. Murtohälytin vaatii kaverikseen sireenin, hälytinpainikkeen sekä ovianturit ulko-oviin ja muutaman liiketunnistimen esim. olohuoneeseen ja eteiseen. Murtohälyttimeen kannattaa myös kytkeä vähintään yksi kamera, jolloin vorot tallentuvat muistiin.

Kysy lisää Älykotiasiantuntijaltamme joka kertoo mielellään, miten sinun kodistasi tehdään älykkäämpi. Kysy myös valmiita aloituspaketteja eri tarpeisiin.

Mitä laitteita Älykotiin voi liittää?

Lounea Älykotiin yhteensopivien laitteiden valikoima kasvaa jatkuvasti. Osan järjestelmään kuuluvista laitteista voit hankkia yhteensopivuuden takia vain Louneasta. Osan laitteista voit ostaa useista kaupoista ja verkkokaupoista ympäri Suomen.

Vain Lounean kautta saatavat laitteet:

  • Älykotipääte (tulee Lounea Älykoti -peruspalvelun mukana)
  • Kamera
  • Hälytinpainike

Yhteensopivat laitteet:

  • Palovaroitin (Fibaro, tuotetunnus: FGSS-101)
  • Ovi-/ikkuna-anturi (Aeotec, tuotetunnus: DSB29-ZWEU)
  • Monianturi (Fibaro, tuotetunnus: FGMS-001)
  • Sireeni (Aeotec, tuotetunnus: ZW080-C15)
  • Älypistoke (Fibaro, tuotetunnus: FGWPF-102)
  • Kaksoiskytkin (NodOn, tuotetunnus: CWS-3-1-01)
  • Älytermostaatti (Danfoss Living connect, tuotetunnus: )

Tarkemmat tuotetiedot löydät Lounea Älykoti eKirjasta.

Voinko laajentaa Älykoti-järjestelmää myöhemmin?

Älykotijärjestelmän laajentaminen on helppoa myös jälkikäteen. Voit hankkia laajenevasta valikoimastamme juuri sinun käyttöösi soveltuvat lisäanturit ja liittää ne järjestelmään helposti itse. Palvelussa ei ole rajoitteita anturien määrän suhteen ja lähes kaikki laitteet on liitettävissä järjestelmään peruspalvelun kuukausimaksulla. Murtohälytin sekä videotallennusominaisuudet maksavat erikseen.

Mitä Älykoti-palvelu maksaa?

Voit valita valmiita Lounea Älykoti -paketteja edullisella kuukausihinnalla. Paketit sisältävät tarvittavat palvelut sekä laitteet maksuaikasopimuksella. Voit myös halutessasi valita yksittäisiä laitteita ja tarpeeseesi parhaiten sopivan palvelutason. Valmiita paketteja voi koska tahansa täydentää uusilla laitteilla tai palvelutasoilla. Tutustu paketteihin, laitteisiin ja palveluihin.

 

 

Miten Älykoti-järjestelmä asennetaan?

Älykotijärjestelmä voidaan asentaa lähes minkälaiseen kotiin tahansa. Laitteet on pääasiassa pinta-asennettavia ja helppokäyttöinen puhelinsovellus opastaa laitteiden lisäämisessä. Käyttöönoton voi suorittaa kuka tahansa.

Riippuen olemassa olevista kodin lämmitys- ja valaistusjärjestelmistä, osa laitteista saattaa vaatia ammattilaisen asennuksen, joten käänny tarvittaessa Lounean asiakaspalvelun puoleen ja kysy lisää.

Mitkä älypuhelinten käyttöjärjestelmät tukevat Älykotia?

Lounea Älykoti vaatii toimiakseen sovelluksen älypuhelimeen. Tuetut älypuhelinkäyttöjärjestelmät ovat Android ja iOS, mukaan lukien Apple Watch. (Windows phone ei ole tällä hetkellä tuettu). Android-puhelinten edullisimmissa malleissa muistin puute saattaa myös koitua ongelmaksi käytössä. Voit ladata sovellukset ilmaiseksi iTunes App Storesta ja Google Playstä.

Miten Lounea Älykoti oppii rutiinini?

Lounea Älykoti hyödyntää tekoälyä käyttäjien matkapuhelimien GPS:ien ja kotona olevien antureiden tuottamien tietojen analysointiin oppiakseen automaattisesti kotitalouden rutiinit ja tottumukset (esimerkiksi milloin käyttäjät heräävät, menevät töihin, tulevat kotiin jne.) ja miten ne muuttuvat ajan myötä.

Tämän jälkeen se yhdistää näitä tietoja muista tietolähteistä kuten säätiedoista, sisälämpötilasta, valaistuksesta ja energiankulutuksesta saatuihin tietoihin ja ohjaa kotia automaattisesti ilman käyttäjän toimia.

Voinko asentaa Lounea Älykodin itse?

Lounea Älykoti on suunniteltu alusta alkaen niin, ettei sen asennus vaadi ammattilaista. Älykotisovelluksessa on yksityiskohtaiset asennusohjeet, joiden avulla asennus käy mutkattomasti. Jotkut laitteet, kuten integroidut suurjännitelaitteet, on asennutettava ammattitaitoisen sähköasentajan toimesta.

Voinko kirjautua Lounea Älykoti -sovelluksella useisiin puhelimiin/tablettitietokoneisiin?

Ei, turvallisuussyistä voit olla kirjautuneena vain yhteen laitteeseen kerrallaan. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, aiemmin kytketty laite kirjataan ulos.

Voinko käyttää Lounea Älykotia iPadissa/tablettitietokoneessa?

Kyllä, mutta se ei ole suositeltavaa, sillä Lounea Älykoti -sovellus on optimoitu käytettäväksi matkapuhelimissa.

Kuinka paljon Lounea Älykoti -sovellus käyttää akkuvirtaa?

Lounea Älykoti -sovellus käyttää satelliittipaikannusta apuna kodin turvallisuuden, valojen ja laitteiden automaattisessa ohjauksessa. Sovelluksen on suoritettava muutamia taustatoimintoja, jotka kuluttavat akkua.

Sovellus ja moderni mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä optimoidaan kuitenkin yleensä kuluttamaan mahdollisimman vähän virtaa paikannusta käytettäessä, ja Lounea Älykoti -sovelluksen ei juurikaan pitäisi vaikuttaa akun yleiseen kestoon.

TILAA UUTISKIRJE

Pysy kuulolla älykoti-ratkaisuistamme ja tilaa ajankohtaiset vinkit sekä tulevaisuuden tuulet suoraan sähköpostiisi. Lähetämme kirjeitä keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa.

OTA YHTEYTTÄ

Haluaisitko lisätietoja, heräsikö kysymyksiä?